Windows Defender (beta 2) / Software / Home

Windows Defender (beta 2)Windows Defender (beta 2) van Microsoft is de gratis opvolger van Microsoft AntiSpyware (beta 1) en is een beveiligingstechnologie die de gebruiker beschermt tegen spyware en andere ongewenste software.

Werking Windows Defender (beta 2)

Windows Defender (beta 2) is de reactie van Microsoft tegen het grootste gevaar op het gebied van computers: spyware. Algemeen bekend zijn de lekken in onder andere Internet Explorer. Met deze software, Windows XP Service Pack 2 (SP2) en met beveiligingsupdate's via Windows Update probeert Microsoft dit tegen te gaan. Het programma heeft naast de scan-functie een zeer uitgebreide bescherming.

Met Windows Defender (beta 2) heeft u de controle over de instellingen wat betreft software op uw computer via de tool "Software Explorer", bijvoorbeeld op het gebied van programma's die automatisch opstarten wanneer u de computer aanzet, programma's die op dit moment actief zijn op uw pc. Zo kunt u spyware verwijderen waardoor uw computer sneller en schoner wordt.

Daarnaast biedt Windows Defender (beta 2) u enkele geavanceerde opties waarmee u de overname van instellingen door spyware kunt verhinderen, dit bijvoorbeeld voor de overname van uw startpagina (browser hijack). Dit wordt geregeld door de "real-time protection options".

Windows Defender (beta 2) heeft in tegenstelling tot andere anti spyware software een SpyNet - volgens Microsoft dé oplossing in de strijd tegen spyware. SpyNet houdt in dat elke gebruiker van deze software zijn of haar gegevens over spyware detection en spyware verwijderen naar een netwerk stuurt, waardoor het programma automatisch wordt geupdated en elke andere gebruiker over de hele wereld profijt heeft van uw anti spyware handelingen en andersom. U kunt zelf kiezen of u wilt deelnemen aan het SpyNet door de optie aan of uit te schakelen. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld: u vindt op uw computer een vorm van spyware die nog niet eerder herkent werd als spyware, dus waarvoor nog weinig tot geen informatie en/of bescherming is ontwikkelt. Windows Defender (beta 2) vraagt aan u of u de spyware verwijdert of niet. Uw reactie wordt verstuurt naar het SpyNet en andere gebruikers van het programma worden hierdoor beter geadviseerd als de vorm van spyware ook op hun computer verschijnt.

U heeft de keuze uit 3 soorten scans: "Quick Scan", "Full Scan" of "Custom Scan". Bij de "Custom Scan" heeft u de mogelijkheid om zelf schijven, mappen en bestanden te selecteren welke u grondig wilt laten scannen.

Gebruik Windows Defender (beta 2)

In het programma zijn de volgende afdelingen te onderscheiden:

  • Home - Hier ziet u de status van uw computer, dus in hoeverre uw computer gevaar loopt op het gebied van spyware en andere ongewenste software.
  • Scan - Windows Defender (beta 2) biedt u de keuze uit 3 soorten scans: "Quick Scan", "Full Scan" en "Custom Scan". Bij deze laatste mogelijkheid heeft u zelf de keuze welke schijven, mappen en bestanden u grondig wilt laten scannen.
  • History - Hier wordt de geschiedenis weergegeven van uw activiteiten op het gebied van anti spyware. Tevens ziet u de status, eigenschappen en gevaarlevel van de reeds verwijderde spyware.
  • Tools - Dit is het beveiligingscentrum van Windows Defender (beta 2) waar u instellingen kunt beheren voor geïnstalleerde software, "Quarantined Items", "Allowed Items", het SpyNet en algemene instellingen voor een automatische scan en "real-time protection".
  • Help - Hier kunt u zoals de naam al aangeeft terecht met al uw vragen over spyware verwijderen en verdere anti spyware handelingen.


Windows Defender (beta 2) is erg overzichtelijke software. Binnen één druk op uw muisknop begint het programma met scannen van de bestanden op uw computer. De layout is verzorgt en is in stijl van Windows XP met de bekende blauwe tinten.

Kwaliteit Windows Defender (beta 2)

Windows Defender (beta 2) is een programma van Microsoft dat nog in ontwikkeling is - vandaar ook deze Beta-versie - maar dit doet niet af van de kwaliteit. Met name het beveiligingscentrum en de geavanceerde opties zijn van zeer hoge kwaliteit. U heeft hiermee veel controle over veel instellingen en software op uw systeem.

De tool "Software Explorer" is een zeer krachtig middel. Met deze tool kunt u draaiende programma's en programma's die automatisch opstarten wanneer u de computer aanzet toestaan of uitschakelen. Deze functie biedt veel mogelijkheden en is zeer effectief.

De grote kracht van Windows Defender (beta 2) is het SpyNet; ook in onze ogen dť manier op het gebied van anti spyware. Zo blijft elke gebruiker continu op de hoogte van de bedreigingen en kunt u makkelijker herkennen of u te maken heeft met goedaardige of kwaadaardige software, dit is vaak een probleem voor particulieren die beginnend zijn in de strijd tegen spyware. Wij zien dit programma als een van de beste anti spyware software op dit moment om de installatie van spyware te voorkomen en spyware te verwijderen. We zien uit naar de definitieve versie van Windows Defender van Microsoft...

© 2006 - 2014 spywaretips.nl