Browser hijack / Tips / Home

Browser hijack

Een bekende vorm van spyware is het overnemen, oftewel hijack-en, van uw startpagina en het toevoegen van onbekende favorieten: browser hijack. Als u rechter-muisklik op Internet Explorer drukt, u kiest "Eigenschappen" en u kijkt bij het tabblad "Algemeen" kunt u uw ingestelde startpagina bekijken. Als een browser hijacker uw startpagina heeft overgenomen, heeft het vaak geen zin meer om deze te wijzigen, want binnen de kortste tijd heeft spyware uw startpagina weer ingenomen. Er is wel iets te doen tegen deze hardnekkige vorm van spyware, maar onbekende favorieten, onbekende snelkoppelingen op het bureaublad en een ongewenste startpagina verwijderen is lastig:

Mozilla Firefox

Internet Explorer is erg gevoelig voor spyware. Het heeft net als Windows zogenaamde "veiligheidslekken", hierdoor kan spyware zich installeren op uw computer. Andere browsers zijn vaak veiliger en beiden meer bescherming. Het bekendste alternatief is Mozilla Firefox, deze browser biedt meer bescherming en heeft daarnaast handige gebruiksopties. Klik hier voor meer informatie over een andere browser en Mozilla Firefox.

Meer informatie over de Mozilla Firefox browser vindt u hier.

Anti spyware software

Als u last heeft van een browser hijack en u wilt Internet Explorer behouden, kunt u deze hardnekkige spyware verwijderen en installatie voorkomen met anti spyware software. HijackThis is een goed programma om deze soort spyware te verwijderen en Spy Sweeper, SpywareBlaster en SpywareGuard zijn allen een goed programma om uw computer hiertegen preventief te beschermen. Klik hier voor meer informatie over anti spyware software.

© 2006 - 2014 spywaretips.nl