Mozilla Firefox / Tips / Home

Mozilla Firefox

Spyware installeert zich vaak via webpagina's door gebruik te maken van de "fouten" in Internet Explorer. Een voorbeeld hiervan is de overname van uw startpagina. U kunt dit voorkomen met Mozilla Firefox: de beste browser op dit moment. Deze browser biedt enorme voordelen boven Internet Explorer waaronder extra beveiliging. Een gratis download van Mozilla Firefox met de handige Google Toolbar vindt u hieronder:

Waarom Mozilla Firefox?

Het hijack-en van uw startpagina, oftewel browser hijack, is voor een groot deel op te lossen door gebruik te maken van een andere browser, zoals de gratis Mozilla Firefox downloaden, deze heeft veel weg van Internet Explorer, waardoor het gebruiksvriendelijk blijft. Belangrijk hierbij is, dat deze internet browser niet gevoelig is voor de spyware scripts die gebruik maken van de "fouten" in Internet Explorer. Daarnaast is veel spyware specifiek op Internet Explorer gericht. Door Mozilla Firefox te gebruiken verkleint u de kans dat spyware zich installeert op uw computer.

Voordelen Mozilla Firefox boven Internet Explorer

Mozilla Firefox is een browser van hoge kwaliteit en biedt naast meer bescherming tegen spyware en andere ongewenste software zoals wormen en virussen, ook handige functies en voordelen die het surfen vele malen makkelijker maken en de gebruiksvriendelijkheid vergroten. Enkele functies worden hieronder nader toegelicht:

  • Veiligheid: zorg ervoor dat uw computer schoon blijft wanneer u over het web surft. Mozilla Firefox sluit de deur voor ongewenste software als spyware, wormen en virussen. De Firefox-gemeenschap van ontwikkelaars en veiligheidsexperts werken rond de klok om veiligheidsgaten in het oog te kunnen houden om zo updates uit te brengen om u beter te beschermen tegen de gevaren op het internet.
  • Pop-up blocker: Mozilla Firefox bevat in tegenstelling tot Internet Explorer een ingebouwde popup stopper. Hiermee komt u geen irritante pop-up's tegen tijdens het internetten. U wordt gewaarschuwd wanneer een pop-up wordt geblokkeerd. Wilt u de popup toch bekijken, dan kan dat simpelweg door één muisklik. Deze pop-up stopper zorgt ervoor dat u ongestoord kunt internetten en dat uw computer vrij blijft van spyware.
  • Privacy: bescherm via Mozilla Firefox uw privacy met de mogelijkheid om uw privégegevens snel te verwijderen. Met één muisklik kunt u al uw persoonlijke gegevens verwijderen, inclusief uw browsergeschiedenis, cookies en ingevulde webformulieren en wachtwoorden. Hiermee verkleint u de kans dat uw gegevens gepubliceerd en gebruikt worden voor reclame doeleinden.
  • Tabbed browsing: dit houdt in dat u voor elke geopende website in Mozilla Firefox niet telkens uw browser opnieuw hoeft te openen, zoals dit bij Internet Explorer het geval is. U ziet alle geopende site's in één scherm waaruit u de site kunt vergroten, vergelijkbaar met tabbladen. Zo kunt u gemakkelijk van de ene naar de andere site surfen. Dit scheelt tijd bij het zoeken naar het juiste venster in de taakbalk en zorgt ervoor dat u zich beter kunt concentreren op de inhoud van de geopende website.
  • Zoekbox: door de ingebouwde zoekfunctie in Mozilla Firefox kunt u met uw favoriete zoekmachine zoals Google, MSN Search, Ilse of Yahoo snel zoeken naar bestanden, afbeeldingen, site's en informatie op het internet. Daarnaast kunt u zoekmachines toevoegen en/of verwijderen uit het programma naar eigen keuze.
  • Webondersteuning: in tegenstelling tot Internet Explorer houdt Mozilla Firefox zich wel aan de standaarden voor onder andere HTML en CSS. Hierdoor worden website's correct weergegeven. Dit in tegenstelling tot Internet Explorer waarbij niet alle internetpagina's juist worden weergegeven. Voor u is het prettig dat u daardoor website's juist ziet weergegeven op uw computerscherm.
  • Layout: selecteer nieuwe knoppen voor uw werkbalk, voeg nieuwe knoppen toe, verwijder knoppen van uw werkbalk, installeer extensies om nieuwe mogelijkheden en functies toe te voegen aan Mozilla Firefox en bepaal zelf het uiterlijk van uw browser door te kiezen uit vele thema's en kleuren. Het programma is hierdoor persoonlijk en erg gebruiksvriendelijk.
  • Automatische Updates: de Software Update mogelijkheid van Mozilla Firefox maakt het makkelijk om altijd de laatste veiligheids- en andere updates te installeren. De kleine updates worden automatisch op de achtergrond gedownload en u wordt op de hoogte gebracht wanneer de updates gereed zijn voor installatie. Zo blijft Mozilla Firefox up-to-date op het gebied van functionaliteiten, maar nog belangrijker, op het gebied van veiligheid en bescherming.

U ziet dat Mozilla Firefox veel voordelen biedt boven Internet Explorer van Microsoft. Ondanks dat wordt Internet Explorer veel vaker gebruikt. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat Internet Explorer standaard geleverd wordt bij de uitgave van Microsoft Windows, bijvoorbeeld bij Windows XP. De gebruiker heeft hierdoor in eerste instantie geen objectieve keuze en wordt als het ware gedwongen om Internet Explorer te gebruiken om te surfen over het internet. Dit terwijl een andere browser als Mozilla Firefox vaak veiliger, beter en gebruiksvriendelijker is.

Ontwikkeling Mozilla Firefox

Als er kritieke lekken in Mozilla Firefox worden gevonden, zorgt de ontwikkelaar ervoor dat deze lekken zo snel mogelijk gedicht en opgelost worden. Het programma wordt continu verbeterd, getest, ge-updated en vernieuwt om de gebruiker optimaal te beveiligen tegen ongewenste software als spyware, wormen en virussen.

Microsoft besteedt daarentegen minder tijd aan de ontwikkeling van Internet Explorer. Dit resulteert in een tragere vernieuwing en langzamere verbetering in het geval van lekken; de zogenaamde "fouten" in Internet Explorer. De ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten loopt tevens achterstand op op Mozilla Firefox door de geringe aandacht.

Marktleider Internet Explorer verliest geleidelijk marktaandeel aan deze kwalitatief betere browser. Steeds meer internet gebruikers ontdekken de voordelen van Mozilla Firefox en zien in dat de oude vertrouwde en vanzelfsprekende browser van Microsoft toch niet van dusdanige kwaliteit is, als men in eerste instantie dacht. Op nagenoeg alle website's op het internet is een stijging in percentage waarneembaar van de bezoekers die Mozilla Firefox gebruiken, in tegenstelling tot een daling in percentage van de bezoekers die IE gebruiken. De verwachting is dat deze trend zich de komende tijd zal doortrekken en versterken. Dit stimuleert op zijn beurt de ontwikkeling van de browser.

Mozilla Firefox met Google Toolbar

Hieronder vindt u twee manieren om Mozilla Firefox te downloaden. Wij raden u de download aan die de Google Toolbar bevat. Deze is bovenaan de pagina te downloaden of via het linker menu op ieder pagina op Spywaretips.nl. De Google Toolbar blokkeert pop-up's en helpt bij het beschermen tegen spyware. Daarnaast heeft de Google Toolbar nog andere handige functies die het zoeken op het internet makkelijker en sneller maken. Het onthoudt bijvoorbeeld uw gezochte zoekwoorden, geeft de Google PageRank van een pagina weer (dit kunt u zien als een indicatie voor de 'importance' van en website), bevat spellingscontrole voor webformulieren, onthoudt uw laatste zoek-actie, bevat een handige markeer tool, heeft een zoek functie om naar een zoekwoord te zoeken op de weergegeven website, een functie om Engelse woorden te vertalen, enzovoort. U ziet, de voordelen van Mozilla Firefox met de Google Toolbar zijn te veel om op te noemen.


© 2006 - 2014 spywaretips.nl