Spyware verwijderen / Tips / Home

Spyware verwijderen

In de strijd tegen spyware kunt u grofweg twee afdelingen onderscheiden:

  • Spyware voorkomen
  • Spyware verwijderen

Spyware voorkomen

Het is aan te raden om uw computer zodanig te beveiligen, dat ongewenste software geen kans krijgt zich te installeren op uw computer, zodat u haast geen gebruik hoeft te maken van software voor het spyware verwijderen.

De beste manier om je pc te beschermen is het gebruik van Mozilla Firefox met Google Toolbar, in plaats van Internet Explorer. Mozilla Firefox is een alternatieve browser welke vele malen beter beveiligt is tegen ongewenste software. Daarnaast biedt Mozilla Firefox vele handige opties die het surfen makkelijker maken.

Naast het gebruik van een andere browser bieden programma's als SpywareBlaster en SpywareGuard extra bescherming. Meer informatie over deze programma's vindt u op de pagina "Preventie".

Spyware verwijderen

U kunt spyware verwijderen met gratis software. Tegenwoordig is alleen anti virus software en een firewall op uw computer niet voldoende. Verschillende internationale bedrijven hebben daarom speciale software ontwikkelt dat gespecialiseerd is op het gebied van adware en spyware verwijderen en het voorkomen van de installatie hiervan.

In deze software kunt u onderscheid maken tussen programma's die spyware verwijderen in het algemeen, programma's die een specifieke infectie van spyware verwijderen en software die je beschermt tegen deze vorm van malware. U kunt deze software hier downloaden.

Wat als spyware verwijderen niet lukt?

Soms komt het voor dat uw software niet in staat is een infectie te detecteren. Dit maakt spyware verwijderen met deze software een lastige opgave. De oorzaak hiervan is, dat elk programma zijn eigen kwaliteiten heeft op een apart gebied van de verschillende soorten spyware. Om de infectie toch te verwijderen, raden wij u de onderstaande procedure aan:

  1. Installeer belangrijke updates via Windows Update.
  2. Download, installeer en update een virusscanner en voer een complete virusscan uit.
  3. Download, installeer en update Hitman Pro en voer een complete scan uit. Dit programma bevat meerdere programma's en laat alle infecties van o.a. spyware verwijderen.
  4. Download de nieuwste versie van HijackThis, kies "Do a systemscan and save a logfile" en sla het logbestand op.


Pas op met het gebruik van het programma HijackThis, dit programma is erg vernietigend; het maakt geen onderscheidt tussen goedaardige of kwaadaardige programma's, maar is zeer handig als uw startpagina is overgenomen bijvoorbeeld.

Klik hier voor meer informatie over HijackThis en een uitgebreide handleiding.

Aangezien spyware verwijderen risico's met zich meebrengt, het kan immers per ongeluk een bestand zijn dat nodig is voor de werking van een programma of zelfs Microsoft Windows, is het aan te raden een backup te maken voordat u begint met oplossen van het probleem en het spyware verwijderen. De meeste software bevat deze functie.

© 2006 - 2014 spywaretips.nl