Spyware verwijderen

In de strijd tegen spyware kun je grofweg twee afdelingen onderscheiden:

 • spyware voorkomen
 • spyware verwijderen

Wij gaan het op deze pagina hebben over het spyware verwijderen.

Spyware verwijderen

Je kunt spyware verwijderen met gratis software. Tegenwoordig is alleen een anti-virus software en een firewall op je computer niet voldoende. Verschillende internationale bedrijven hebben daarom speciale software ontwikkelt dat gespecialiseerd is op het gebied van adware en spyware verwijderen en het voorkomen van de installatie hiervan.

In deze software kun je onderscheid maken tussen programma's die spyware verwijderen in het algemeen, programma's die een specifieke infectie van spyware verwijderen en software die je beschermt tegen deze vorm van malware.

Wat als verwijderen niet lukt?

Soms komt het voor dat je software niet in staat bent een infectie te detecteren. Dit maakt spyware verwijderen met deze software een lastige opgave. De oorzaak hiervan is dat elk programma zijn eigen kwaliteiten heeft op een apart gebied van de verschillende soorten. Om de infectie toch te verwijderen, raden wij je de onderstaande procedure aan:

 1. installeer de belangrijkste updates van je computer
 2. download, installeer en update een virusscanner en voer een complete virusscan uit

Aangezien spyware verwijderen risico's met zich meebrengt, kan het zo zijn dat er per ongeluk een bestand dat nodig is voor de werking van een programma of zelfs Microsoft Windows verwijderd kan worden. Maak daarom altijd een backup voordat je begint met het oplossen van het probleem. De meeste software bevat een backup functie dus gebruik deze ook goed!

Terug naar overzicht

TIPS

 • Spyware is iets wat vaak gevonden wordt op apps die te vinden zijn op iOS en Android. Daarbij kan spyware uitermate goed zijn gang gaan op Google's Android besturingssysteem. Google is constant bezig met het verwijderen van apps die geïnfecteerd zijn met het spyware virus. Let dus goed op welke applicaties je op je telefoon of electronica installeert.
 • Maak gebruik van andere browsers. Microsoft Internet Explorer is de browser die het meest gevoellig is voor spyware aanvallen.
 • Maak gebruik van een pop-up blokkering. Deze pop-ups met advertenties kunnen namelijk ook diverse codes en virussen bevatten die schadelijk zijn voor jouw computer. Door de blokkering wordt de pop-up niet geopend en blijft jouw computer veiliger.
 • Open geen e-mails van onbekende afzenders. Ook bijlages die niet duidelijk voor jou zijn of niet vertrouwd aanvoelen, moet je niet openen.
 • Krijgt u een onverwachte vraag op uw scherm? Antwoord dan altijd met 'nee'.
 • Wees voorzichtig met het downloaden van gratis software.
 • Onverwachte dialoogvensters die vragen of je een bepaald programma of andere taak wilt uitvoeren, is een teken dat er iets van een virus of spyware bij kan zitten. Klik daarom altijd op het kruisje of op annuleren.

VIRUSSCANNERS

AVG

Bezoek
© Spyware tips 2024 / Privacy en Disclaimer / partners / Sitemap